» 21 oktober 2017

Luuk Leppens bij beste studenten autotechniek

Redactie | 04-03-2016

Luuk Leppen sleutelt aan een auto
ENSCHEDE – Luuk Leppen uit Enschede heeft zich geplaatst voor de finale van Skills Heroes. De eindstrijd van deze vakwedstrijden voor MBO scholieren wordt van 17 tot en met 19 maart in de RAI in Amsterdam gehouden.

Autotechnicus


De 19-jarige Luuk Leppen deed tijdens de kwalificatieronde in Groningen mee op het onderdeel autotechnicus. Hij behaalde daarin de derde plaats en dat was voldoende voor een plek in de finale.

Opdracht


Samen met zes andere studenten kreeg Leppen de opdracht om complex onderhoud uit te voeren aan een personenauto. Zo moesten de studenten stuurkogels vervangen, een wielremcilinder achter vervangen en wielen uitlijnen.

Relaxt


Luuks Leppen zit in het derde jaar van de mbo-opleiding technisch specialist personenauto’s. Zijn docent Michel Greven begeleidde hem in de voorbereiding en tijdens deze vakwedstrijd. Halverwege de wedstrijd gaf Michel al aan dat Luuk heel relaxt op hem overkwam. De deelnemende studenten mochten tijdens de wedstrijddag geen contact meer hebben met hun begeleiders om te voorkomen dat zij hen nog advies zouden geven.

Weg naar de finale


Skills Heroes begint met voorrondes die plaatsvinden op de eigen school. Daarna vindt er voor elk vakgebied een kwalificatieronde plaats. De winnaars van deze kwalificatierondes plaatsen zich voor een plek in de finale.

EK

De winnaars van de landelijke finale plaatsen zich, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen voor het EK dat in december van dit jaar in Zweden wordt gehouden.


« Terug