Scholierenverkiezingen op Lentiz Geuzencollege

01-03-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat - voor de 24e keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden.

Het Lentiz Geuzencollege (locatie Holy) zal met circa 200 leerlingen (uit de eerste en tweede klassen) aan de scholierenverkiezingen deelnemen. Het digitale stemlokaal is geopend van 08.00 tot 16.00 uur. Naar verwachting zullen de meeste leerlingen op onze school stemmen op vrijdag 10 maart tussen 08:30 en 14:00 uur.

De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een oproepkaart met een gebruikersnaam en een wachtwoord, waarmee een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau, bestaande uit docenten, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt één oproepkaart uitgereikt. De verkiezingswebsite is zodanig beveiligd dat met een gebruikersnaam en wachtwoord maar één keer gestemd kan worden.

 

Uitslag

De uitslag van het Geuzencollege en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart omstreeks 16.30 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie te Den Haag. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl



Gerelateerd