ONS.Vlaardingen wil aftreden wethouder de Vries

16-07-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – ONS.Vlaardingen heeft geen vertrouwen meer in Ruud de Vries, en wil dat hij opstapt als wethouder Economische Zaken. Directe aanleiding is dat het college alle contacten met de ondernemersvereniging IKV heeft verbroken. ,,We hebben de wethouder lang gedoogd, maar nu is wat ons betreft de grens bereikt’’, zegt Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen. ,,In de eerste raadsvergadering na de zomer zullen wij aansturen op zijn aftreden’’.

,,Het college en de IKV zitten midden in een proces van herstel van vertrouwen. Dan komt er één brief die je niet zint, en dan reageer je met het verbreken van alle contacten. Dat is gewoon koude oorlog voeren’’, aldus Hoogendijk. ,,Dit is schadelijk voor onze stad’’.

De wethouder zou volgens ONS.Vlaardingen al twee jaar bezig moeten zijn met het Actieplan Economie, en dus met het creëren van een goed ondernemersklimaat. De partij stelt daarbij dat in de praktijk het tegendeel wordt bereikt: ,,Bedrijven die reclame op hun gevel willen, worden gedwarsboomd, en ondernemers klagen al twee jaar steen en been over de miserabele communicatie vanuit de gemeente’’, aldus een persbericht van ONS.Vlaardingen. ,,Bij de laatste Open bedrijvendag schitterde de wethouder nog door afwezigheid. En over de hoofden van ondernemers probeert het college nu de komst van een KFC te bewerkstelligen. Tijdens het spel worden de regels veranderd, waardoor zelfs de rechter eraan te pas moet komen. Om dan als college de zwarte piet bij de ondernemers neer te leggen, vindt ONS.Vlaardingen de arrogantie ten top’’.

Afgelopen najaar stond ONS.Vlaardingen al op het punt om een motie van wantrouwen tegen wethouder De Vries in te dienen, nadat kort achter elkaar twee keer onnodig bedrijven van buiten Vlaardingen waren ingehuurd. De oppositiepartij bedacht toen echter een motie (die werd overgenomen) waardoor de gemeente dit jaar zo’n acht miljoen euro extra bij lokale bedrijven moet besteden.

Hoogendijk: ,,ONS.Vlaardingen wil een wethouder van Economische Zaken en een college die met ondernemers meedenken, die faciliteren en ruimte bieden. Want dat is goed voor de lokale economie, en zo scheppen we banen voor de Vlaardingers’’.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date