Koffie met een prettige bijsmaak: Caffeine brengt eerste album uit

15-07-2018 Uit Redactie

Vlnr: Meike Steerneman, Luna Hallenga, Nienke van der Velden. Fotografie: Hans Anderson

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - We kennen ze van optredens op het Zomerterras en ook in de Kroepoekfabriek zijn ze geen onbekenden: Meike Steerneman, Luna Hallenga en Nienke van der Velden die die samen de Schiedamse band Caffeine vormen. Op 8 april 2017 startten ze een crowdfundingsactie om hun eerste album op te nemen en die actie had succes; Het langverwachte debuutalbum van Caffeine is af en heet ‘Window’. Op 14 september zal het uitgebracht worden en ter ere hiervan houden de dames van Caffeine een releaseparty in Grounds Rotterdam. 

Voorafgaand aan de release zal er een aantal singles uitgebracht worden. De eerste single ‘The One’ verschijnt 27/07/18. Via hun Facebookpagina   worden de singles aangekondigd en ze kunnen via onder andere Spotify, Itunes en Tidal beluisterd worden. Op het volwaardige debuutalbum met maar liefst 16 nummers is het unieke folkpop geluid van Caffeine te horen met bijzondere meerstemmigheid, maar ook invloeden van rock, jazz en country. Hierop wordt Caffeine, naast gitaar en viool, begeleid door drums, basgitaar, toetsen, elektrische gitaar, blazers en een strijkkwintet.

De naam ‘Window’ staat voor de transparante en eerlijke teksten, waarmee de dames je een kijkje in hun hoofd geven. Tijdens de releaseparty op 14 september zal Caffeine, samen met de vele muzikanten op het album, live de muziek van de gloednieuwe CD spelen. De entree is gratis en iedereen is welkom, houd hun Facebookpagina  in de gaten voor meer informatie.