Museumweekend in Museum Vlaardingen

05-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Nationale Museumweek vindt plaats vanaf maandag 8 april, met als thema ‘Ons echte goud’. Bij Museum Vlaardingen is in het afsluitende Museumweekend op 13 en 14 april een aantal ‘gouden’ activiteiten te beleven. 

Krijg de kleren! Klederdrachtprenten van Bing & Braet - part II
Vorig najaar toonde Museum Vlaardingen een selectie uit het plaatwerk ‘Nederlandsche kleederdragten naar de natuur geteekend door Valentyn Bing en Jan Braet von Überfeldt’. De serie van 56 prenten verscheen in het midden van de 19e eeuw bij uitgeverij Frans Buffa en Zonen. Er ontstond een prachtig beeld van streekgebonden klederdrachten uit het hele land rond 1850. We kunnen de dames op de klederdrachtprenten daarom bijna ‘fashion victims’ avant la lettre noemen! 

Van 12 april tot en met 26 mei laat Museum Vlaardingen een andere selectie uit deze bijzondere serie zien. Naast de prenten zijn ook enige bijzondere stukken uit de kleding- en sieradencollectie van het museum te bewonderen.

Combinatierondleidingen door museum en De Balder
U kunt tijdens het Museumweekend gratis meedoen aan een rondleiding door het museum en Zeillogger De Balder, ons eigen gouden pronkstuk. De Balder is de enige nog varende haringlogger (1912) van Nederland, met als thuishaven Vlaardingen. De combinatierondleidingen bij het museum en het schip vinden op zaterdag 13 april plaats om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Op zondag kunt u meedoen aan de rondleiding om 13.00 uur of 15.00 uur. De rondleiding duurt een uur. Aanmelden is niet nodig. 

Boekpresentatie stadsdichter Marjoleine van Aperen
Op zaterdag 13 april presenteert stadsdichter Marjoleine van Aperen haar nieuwe dichtbundel ‘Verhalen over Vlaardingen’. De inloop is om 15.00 uur, het programma start om 15.30 uur. U kunt uw dichtbundel na afloop van de presentatie aanschaffen voor € 12,50 en door Marjoleine van Aperen laten signeren. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date