Muzikale vertelvoorstelling ‘Ontmoetingen onderweg’

03-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 17 mei is om 20.30 uur de vertelvoorstelling ‘Ontmoetingen onderweg’ van Aat van der Harst, met muzikale begeleiding van Marianne Post. Voorafgaand aan de voorstelling, bestaat de gelegenheid om vanaf 18.00 uur een eenvoudige maaltijd te gebruiken. (inloop vanaf 17.30 uur).

Al eeuwenlang maken mensen tochten te voet naar heilige plaatsen in de verte. Aat van der Harst wandelde van zijn huis in Leusden naar Santiago de Compostella en erna naar Rome. Samen met zangeres Marianne van der Post maakte hij een verhaal van zijn tocht. Aat vertelt over de weg naar de verte met pelgrimsthema’s als de oproep, wolven op de weg, ontmoetingen, wegwijzers, heilige plaatsen en de aankomst/ thuiskomst. De wandelweg staat steeds symbool voor de levensweg. Persoonlijke verhalen vloeien samen met oude, overgeleverde verhalen. Diverse levensthema’s komen aan de orde en het belangrijkste zijn uiteindelijk de ontmoetingen met reisgenoten die een korter of langer stuk met je meelopen. Centraal staan betekenisvolle gesprekken met tochtgenoten tegen de achtergrond van de wandeling door indrukwekkende natuur en langs historische steden, kathedralen en kloosters. Marianne van der Post (Muzemoes) begeleidt het verhaal met gitaar en zang. Ze zingt Nederlandse poëzie (o.a. van Martinus Nijhoff), Franse chansons, Engelse luisterliedjes en een eigen compositie.

De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95. Kosten: € 7,50 voor de voorstelling / € 13,50 voor maaltijd + voorstelling. Aanmelden via: info@dewindwijzer.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date