Portretten van Moed eindigt op ‘t Groen

03-06-2019 Uit Redactie

Henk Boot hangt de portretten op in de hal van "Het Groen"

VLAARDINGEN - Verhalenliefhebbers Marleen Bos en Bojoura Stolz maakten ter ere van de Geuzenmaand negentien Portretten van Moed. Ervaringen van stadsbewoners over de moed te doen wat je moet doen. Verhalen van herkenning, van trots en ter inspiratie. De reizende expositie met verhalen in woord en beeld is de hele maand juni nog te zien in de kantine van het Groen van Prinstererlyceum.

Directeur Harry Chambone is blij de serie met onder andere tien leerlingen van ’t Groen te mogen exposeren: “Het zijn indrukwekkende portretten en inspirerende verhalen, die het waard zijn door jong en oud te worden gezien.” Henk Boot, de technische man van de school: “De spots hingen er al. Ze passen hier perfect. “ Lachend: “Van mij mogen ze blijven hangen!”

Voor de initiatiefnemers is het een mooie afsluiting van een prachtig project: “We hebben mensen gesproken en geportretteerd op drie heel verschillende locaties: in de Centrale Bibliotheek, Zorgcentrum Vaartland en op ’t Groen. Nu komen de verhalen terug op de plekken waar ze zijn ontstaan. Het meest opvallend? Hoe eerlijk en open zowel de jongeren als ouderen spraken over hun keuzes, twijfels en moed. Heel blij zijn we met het enthousiasme van  alle drie de locaties, zo hebben we veel mensen kunnen bereiken met deze inspirerende en vaak ontroerende verhalen.”

Portretten van Moed is ontstaan uit het eerdere project Portretten van Vlaardingen . In opdracht van Stichting Geuzenmaand is gekozen de gesprekken te laten plaatsvinden rond het thema moed. Begin juli krijgen alle geportretteerden hun portret uitgereikt.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date