Bezoekersrecord Woonbeurs Vlaardingen

17-03-2014 Wonen Advertorial

VLAARDINGEN - De zesde editie van Woonbeurs Vlaaardingen, afgelopen zaterdag in de Grote Kerk op de Markt, heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Maar liefst 2.720 mensen kwamen af op het gevarieerde aanbod aan eigenlijk alles dat met wonen in Vlaardingen te maken heeft. Organisator Fundament Financiële Dienstverleners kan dan ook tevreden achterom kijken. ,,Hiermee is wederom bewezen dat Vlaardingen regionaal een bijzondere positie inneemt en dat met samenwerking heel veel te bereiken valt'', stelt Richard Steffers van Fundament. 

De bezoekers werden door alle deelnemers verrast met een diversiteit aan acties en ontwikkelingen. Waterweg Wonen liet via MR. Green Screen verschillende mogelijkheden van wonen zien. Veel geïnteresseerden hebben hun stem uitgebracht voor het gevelbeeld van De Nieuwe Vogelbuurt. Vlaardings Geluk ging van start met de verkoop van 53 eengezinswoningen en dat bleek wederom ter plekke al een doorslaand succes. Er was ook veel interesse voor project van Ruytenburch met veel informatie over het project. Park Hoog Lede liet de nieuwe woningtypes zien waarvoor veel belangstelling was. 

Ook de Vlaardingse notarissen stonden klaar met vraag en antwoord. De makelaars hadden hun handen vol aan het bestaande aanbod en de interesse voor de nieuwbouwprojecten. De Rabobank deelde ijs uit en uiteraard ontbrak initiatiefnemer Fundament ook niet. Zij stonden met hun team van financieel specialisten klaar om in duidelijke taal uit te leggen wat financieel verantwoord is bij het kopen van een woning. 

Cultuur en recreatie mogen natuurlijk niet ontbreken. De KroepoekFabriek en de Stadsgehoorzaal lieten zien dat Vlaardingen twee mooie podia rijk is en combineerden dat met leuke acties. Federatie Broekpolder liet zien hoe mooi de Broekpolder is en welke geheimen er nog verborgen liggen. Het team van VLD verrast! was met een cameraploeg aanwezig om een impressie te maken van de Woonbeurs en ze lieten zien wat Vlaardingen allemaal te bieden heeft. Tot slot was FacePainter Paulo Leite aanwezig om de jongste gasten te trakteren op de meest bijzonder creaties. De hoeveelheid blije kinderen in de Grote Kerk was enorm. 

Steffers: ,,Met deze zesde editie is duidelijk geworden dat de woningmarkt in Vlaardingen in beweging is. Vlaardingers zijn trots op hun stad,  er worden geweldige projecten gebouwd die een aanwinst zijn voor Vlaardingen en er zijn hele creatieve en kundige ondernemers die laten zien dat met passie en inzet een hoop te bereiken valt. De zomer duurt nog een paart maanden maar de toekomst voor wonend Vlaardingen ziet er nu al zonnig uit!''